Dakgoten schoonmaken en reinigen

Voorkom schade, ongedierte en ongevallen. Laat uw dakgoten schoonmaken door een professional

Een afspraak maken »

Dakgoten repareren

Dakgoten repareren komt meestal aan de orde na een behoorlijke storm of flinke regenbuien. Ook door achterstallig onderhoud komen reparaties voor. U voorkomt waterschade aan uw woning en tuin door kapotte dakgoten snel te repareren. Gaat u zelf de dakgoten repareren of laat u dit doen door een vakman? Bekijk hieronder de kosten voor een goed besluit.

Dakgoten repareren kosten

De gemiddelde kosten voor het repareren van dakgoten zijn per situatie verschillend. Deze kosten hangen af van het materiaal van de dakgoten, de lengte en hoogte, bereikbaarheid en het arbeidsloon van de vakman.

Om uw situatie in te kunnen schatten hebben we een handig dakgoten repareren kosten overzicht voor u:

Kunststof dakgoot repareren kosten

Voor het repareren van kunststof dakgoten wordt meestal alleen EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer gebruikt. Dit is een synthetische zelfklevend rubber wat sinds 1963 gebruikt word om onder meer daken af te dichten. Kunststof dakgoten bestaan uit PVC, plastic en polyester.

*Ze zijn goedkoper in aanschaf dan zinken dakgoten en ook de kosten voor reparaties zijn lager.

Zink dakgoot repareren

Het bekendste metaal dat gebruikt wordt voor dakgoten is zink. Daarnaast worden ook koper, RVS en aluminium gebruikt voor dakgoten. Voor kleine breuken en stukken op maat voor gaten of grote breuken in de dakgoot, gebruikt men ook vaak EPDM.

*Een zink dakgoot repareren is vaak wat duurder dan een van kunststof. U kunt hierbij reken op zo’n € 50-, meer.

Onderdelen dakgoten repareren

Dakgoten bestaan uit meerdere onderdelen die afhankelijk van elkaar stuk kunnen gaan. Zitten er scheuren of breuken in de dakgoot of is alleen de regenpijp beschadigd, dan kunt u dit meestal eenvoudig zelf doen of de reparatie uit laten voeren door een vakman.

Dakgootbeugels

Heeft u uw dakgoot in beugels hangen en zijn deze losgeraakt door een storm? Het vervangen is gemakkelijk zelf te doen mits uw dakgoot goed te bereiken is. Bovendien kost dit niet veel, nieuwe dakgootbeugels kunt u aanschaffen vanaf € 3 tot ongeveer € 15 per stuk.

Besluit u de reparatie niet zelf te doen, omschrijf dan zo duidelijk mogelijk aan de vakman welke onderdelen u wilt repareren. Zo weet hij welke materialen er nodig zijn en kunt u een offerte aanvragen waarin de werkzaamheden en materialen goed zijn opgenomen.

Tip! Maak als dit mogelijk is foto’s van uw dakgoot probleem en stuur deze mee bij de offerte aanvraag!

Materialen en werkzaamheden

Het repareren van een kunststof dakgoot valt vaak het goedkoopst uit. De vakman kan deze meestal repareren door de breuk(en) op te sporen en deze te dichten met EPDM. Het fijne aan EPDM is, dat het vrijwel iedere breuk in een kunststof dakgoot kan dichten. Gemiddeld zijn de kosten voor een dakgoot van 3 meter € 100.

Zink of EPDM

Voor het repareren van een zink dakgoot die in beugels hangt betaalt u voor een dakgoot van 3 meter zo’n € 150. Voor kleine breuken of gaten dichten gebruikt de vakman EPDM. Zijn de gaten te groot dan plaatst hij zink op maat, dit maakt hij vast met een sterke montagekit.

Houten bak dakgoot repareren

Heeft u een zinken dakgoot in een houten bak? Dan kan dit een tijdrovende klus zijn, omdat de professional hier moeilijker bij kan en er hierdoor langer mee bezig is.

Een dakgoot in houten bak oogt mooier qua afwerking, maar geeft wel veruit het meeste werk als er iets mis is. U kunt rekenen op gemiddelde reparatie kosten van zo’n  € 180.

Overzicht dakgoten repareren kosten

Type dakgoot Dakgoot van 3 mtr incl. materialen en btw
Zink dakgoot houten bak€ 180
Zink dakgoot in beugel€ 150
Kunststof dakgoot in beugel€ 100

Dakgoot verduurzamen

Schakelt u een vakman in voor uw dakgoot probleem, overweeg dan ook om direct de dakgoten te verduurzamen. Zo kunt u de dakgoot bekleden, om deze extra bescherming te bieden. Maar u kunt ook direct een dakinspectie uit laten voeren, u ontdek zo de staat van het dak en de eventuele verbeterpunten.

Hiermee verkrijgt u direct inzichten en voorkomt u een vervelend verrassingseffect, mocht de staat niet goed blijken dan kunt u hier op in spelen. Of met een gerust hart enkele jaren voorruit als blijkt dat deze nog prima is.

Opties en kosten

OptieVanaf prijzen: incl. btw, arbeid en materiaalOmschrijving
Dakinspectie € 100Ontvang een dakrapport over de staat van uw dak.
Dakgoten bekleden € 60 per mtrUw metalen dakgoot krijgt een houten 'ombouw'.
Boldraadrooster € 15 per 3 mtrRooster om bladeren etc tegen te houden. Minder kans op verstopping.

Dakgoot repareren of vervangen?

Wanneer laat u een dakgoot repareren of vervangen? Lekkend water uit uw dakgoot duidt op problemen. De oorzaak hiervan is meestal een lekkage, veelal ontstaan door slijtage en/of  ouderdom. Ook een losse of verstopte dakgoot kan water lekken veroorzaken, sommige problemen kunt u zelf op lossen of repareren. Mits u een handig bent aangelegd en geen angst kent voor werken op hoogtes.

Blijkt er een verstopping te zitten dan lost u dit op door bladeren en vuil te verwijderen. Dit kan zich namelijk ophopen en de waterafvoer blokkeren. Blijken er onderdelen beschadigd te zijn of zitten deze los, dan kunt u dit zelf maken of u laat een gespecialiseerde professional komen.

Let op: Wacht niet te lang met oude zink dakgoten repareren, deze kunnen door blootstelling aan lekkages en condens last krijgen van vochtigheidscorrosie.

Hoog uitvallende kosten

Door een professional in te schakelen weet u zeker dat de reparaties vakkundig worden verricht. Hiernaast kan hij u direct voorlichten over de algehele staat van de dakgoot en of deze nog te redden is.

Soms blijkt de schade te groot en zijn de reparatiekosten te hoog. Waardoor u voordeliger uit bent met het vervangen van de dakgoten. Een professional kan u hierover een deskundig advies geven.

Dakgoten repareren met epoxy

Het repareren van zinken dakgoten kunt ook uitvoeren met epoxy, dit is een chemische, harde en uitzonderlijk taaie hars. Waarin het zich onderscheid van andere materialen door zijn superieure werking. Vooral op het gebied van weerstand en hechting is de werking bewezen beter.

U kunt dakgoten repareren met epoxy als u lekken, scheuren en gaten wilt dichten. Op vrijwel iedere ondergrond heeft epoxy een goede hechting.

Vloeibaar rubber

Elke dakgoot heeft vroeg of laat onderhoud nodig en geen enkele dakgoot is volledig onderhoudsvrij. Daarom wijzen we u vaak op het belang van goed onderhoud en het schoonmaken van de dakgoten. Hiermee verlengt u de levensduur van uw dakgoten en hun goede werking.

Met het gebruik van vloeibaar rubber kunt u uw dakgoten een goede waterafstotende basis geven, deze repareren en waterdicht maken.

Wilt u uw dakgoten repareren, schoonmaken of goed laten onderhouden? Vraag dan direct kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aan.