Dakgoten schoonmaken en reinigen

Voorkom schade, ongedierte en ongevallen. Laat uw dakgoten schoonmaken door een professional

Een afspraak maken »

Dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen is van groot belang wanneer deze verouderd zijn en gebreken vertonen. Ons advies is om problemen met uw dakgoten tijdig op te lossen. Dit om erger te voorkomen. Defecte dakgoten kunnen vervelende schades toebrengen aan uw woning en tuin. Onze specialisten hebben veel ervaring met dakgoten vervangen. Zij bieden dé oplossing als u dit niet zelf kunt of liever niet op grote hoogte werkt

U kunt geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen, om uw dakgoten te laten repareren of indien nodig geheel te laten vervangen. Onze specialisten weten als geen ander of de dakgoten nog gerepareerd kunnen worden. Bij teveel gebreken is het raadzaam om deze te vervangen. Beschrijf u probleem duidelijk en stuur foto’s mee als dit kan.

Voordat u een offerte aanvraagt wilt u natuurlijk de gemiddelde kosten weten voor het vervangen of repareren van uw dakgoten. Deze kosten en andere dakgoot punten hebben wij in dit artikel verzameld. Na het lezen hiervan kunt u goed geïnformeerd een beslissing maken. Gaat u de dakgoten zelf vervangen of laat u dit over aan een vakman met ervaring? Laat een reactie achter voor anderen met uw beweegredenen onder het artikel.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor dakgoten vervangen?

De gemiddelde kosten zijn afhankelijk van het type dakgoot, het materiaal en de bereikbaarheid. Maar om u een indicatie te geven hebben we de richtprijzen in een kostenoverzicht verwerkt:

 • Kunststof dakgoten (zelf verwijderen) laten vervangen  €600 a’ €900
 • Zink dakgoten (zelf verwijderen) laten vervangen € 800 a’ €1300
 • Dakgoten repareren €100 a’ € 150

Vaak is het goedkoper om uw dakgoten te repareren, dit ligt echter aan het materiaalsoort. We zien dat steeds meer mensen overstappen op kunststof dakgoten. Vooral pvc dakgoten zijn populair tegenwoordig. Het onderhoudsvrije karakter hiervan spreekt mensen aan. Heeft uw zink dakgoten en wilt u de authentieke uitstraling hiervan behouden? Dan is het plaatsen van nieuwe zink dakgoten ook mogelijk natuurlijk. Afhankelijk van uw wensen en budget kunt u een keuze maken voor zink of kunststof.

Wanneer dakgoten vervangen?

Het vervangen van uw dakgoot is daadwerkelijk nodig als deze waterproblemen veroorzaken. Als u geholpen bent met een plaatselijke reparatie dan heeft dit de voorkeur. Dakgoten gaan vrij lang mee en u kunt de levensduur verlengen door deze goed te onderhouden. Echter ontkomt u niet aan slijtage of vervanging op den duur. Is vervangen de enige mogelijkheid, dan is het ook nodig om de betimmering rondom de dakgoten te vervangen. Deze worden ook wel boeilijsten of boeidelen genoemd en zijn vaak van hout. U kunt wederom voor hout kiezen, maar ook andere materiaalsoorten zijn een optie.

 Houten boeilijsten vervangen

Omdat we in Nederland vaak zware regen- en onweersbuien hebben, krijgen onze dakgoten, dakranden en boeilijsten veel te verduren. Met regelmaat moet u deze reinigen en nalopen op schades. Heeft u houten boeidelen of boeilijsten? Dan hebben deze meer onderhoud nodig dan kunststoffen.

Zo is het belangrijk dat u de houten boeilijsten om de vijf a’ zes jaar schildert. Doet u dit niet, dan kunnen ze gaan rotten en water door laten. Ook gaan houten boeilijsten minder lang mee. Bij goed onderhoud en tijdig repareren maximaal twintig jaar.

Kunstof boeilijsten vervangen | Trespa of HPL

Een groot voordeel van kunststof boeilijsten is dat deze minder onderhoud nodig hebben. Zo is schilderen niet aan aan de orde en ze zijn beter bestand tegen weersinvloeden. Kunststof boeilijsten van bijvoorbeeld Trespa of HPL daartegen kunnen wel veertig jaar meegaan en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Het is al voldoende als ze u eenmaal per jaar afneemt met een natte doek.

Wilt u uw houten boeilijsten vervangen voor kunststof boeilijsten? Ook hier kunnen we u bij helpen of adviseren. Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten kunnen dan ook meteen bekijken of er lekkages of andere mankementen aanwezig zijn.

Dakgoot vervangen rijtjeshuis

Eigenaar van een rijtjeshuis en de gezamenlijke dakgoot moet gerepareerd of vervangen worden, ” kan ik mijn buren verplichten mee te betalen?”. Over het algemeen bent u beiden verantwoordelijk voor het onderhouden en repareren van de dakgoot. Echter is het niet altijd gemakkelijk om uw buren te overtuigen van de noodzaak hiervan. Of weigeren zij dit om andere redenen. Wilt u uw buren wijzen op de noodzaak van een vervanging of reparatie en dit goed onderbouwen? Ook dan kan de hulp van een vakman goed van pas komen.

Deze kan een gedetailleerde offerte opstellen en voor u samenvatten waar het probleem zit. Mogelijk is er alleen een reparatie nodig aan uw kant van de dakgoot. Of bevind het mankement zich bij de buren, maar ervaart u de hinder ervan. Weigeren de buren mee te betalen en komt u er samen niet uit? Ook dan kan een offerte u helpen bij de mogelijke gang naar een civiele rechter. Ons advies  probeer hier onderling uit te komen en houd het contact met u buren goed.

Dakgoot vervangen buren | Deel de kosten

Woonachtig in een twee-onder-een-kapwoning of een rijtjeshuis en deelt u een dakgoot? Vraag dan aan uw buren of ze deze samen willen vervangen of repareren. Immers bent u beiden verantwoordelijk voor de afwatering en wilt u beiden dat dit goed blijft werken. Door de kosten voor vervanging of reparatie te delen bespaart u een hoop geld. Bij huizen van gelijke grootte en lengte zullen de kosten bovendien overeenkomen.

Tip! Dakgoot vervangen buren. Maak afspraken en sluit samen een onderhoudscontract af. Dit is al mogelijk vanaf €95-, per jaar. 

Voordelen dakgoten repareren en vervangen met de buren

U kunt geld besparen door de dakgoten samen met uw buren te repareren of te vervangen. Veelal hebben naast elkaar gelegen huizen hetzelfde bouwjaar. Waarschijnlijk loopt de dakgoot ook door, waardoor het beter en voordeliger is, om direct het gehele woningblok aan te pakken. Zo kunt u gezamenlijk materialen inkopen en een dakspecialist in schakelen. Zaken zoals het opbouwen van een steiger en voorrijkosten kunnen dan ook gedeeld worden.

Bovendien zijn de werkzaamheden gemakkelijker uit te voeren als de gehele dakgoot vervangen wordt. Dan wanneer dit slechts voor één woning het geval is. Benieuwd naar de mogelijke kosten voor een gehele dakgoot vervangen met uw buren? Dan willen onze dakspecialisten graag weten wat de totale lengte van de dakgoot is. Ook is het handig te vermelden welk type dakgoot het betreften waarmee deze vervangen mag worden. Als u deze zaken vermeld tijdens het aanvragen van de offerte, dan kunnen wij dit gelijk opnemen en bij u terugkomen met een scherpe prijs.

Plaatsen waar wij dakgoten vervangen

Dakgoten.nl is actief en werkzaam door heel Nederland, onze dakspecialisten komen regelmatig in:

 • Groningen
 • Breda
 • Arnhem
 • Limburg
 • Drenthe
 • Tilburg

Daarnaast maken ze hun opmars in andere delen van Nederland zoals:

 • Noord-Holland
 • Zuid-Holland
 • Noord-brabant
 • Limburg
 • Friesland
 • Overijssel
 • Zeeland
 • Utrecht
 • Flevoland